Dzielarko - zaokrąglarka półautomatyczna
Nowoczesne dzielarko - zaokrąglarki przeznaczone są do dzielenia ciasta na porcje lub do dzielenia i zaokrąglania ciasta na bułki lub pączki.
Wszystkie elementy stałe oraz mechaniczne w dzielarko-zaokrąglarkach WILMEX wykonane są ze stali pospawanej lub ze stali gatunkowych i ulepszone cieplnie lub nawęglone. Dzielarko-zaokrąglarki WILMEX nie zawierają żadnych elementów odlewanych z żeliwa, dzięki czemu nie stwarzają problemu podczas użytkowania (po prostu nie pękają).
Zalety dzialarko-zaokrąglarek WILMEX.
- 5-letnia GWARANCJA
- energooszczędne - niski pobór energii elektrycznej
- idealnie przygotowuje 30 porcji ciasta (podzielenie, zaokrąglenie)
- zespół dzielący wykonany całkowicie ze stali nierdzewnej kwasoodpornej - co znacznie przedłuża żywotność urządzenia
- tacki wykonane z wysokoudarowego tworzywa - z rękojeściami okuwanymi blachę nierdzewną
- łatwe czyszczenie maszyny (proste otwieranie głowicy daje dostęp do płyty dociskowej i noży)
- trwała i solidna całkowicie stalowa konstrukcja maszyny
- koła jezdne umożliwiają przemieszczanie maszyny
- stopki zapewniają stabilność i dokładne wypoziomowanie urządzenia
- trwałość i niezawodność maszyny zapewniają zastosowane wysokiej jakości materiały i solidne wykonanie
- standardowo wyposażone w komplet 3 tac
- wykonujemy tace do wszystkich typów dzielarko - zaokrąglarek w/g dostarczonych wzorów lub rysunków
Dane techniczne urządzenia
Typ: | DZ-75 | DZ-120 |
Ilość porcji (szt): | 30 | 30 |
Waga 1 porcji (g): | 25-75 | 60-120 |
Max. waga kęsa (g): |
2250 | 3600 |
Cykl działania (s): | 8-10 | 8-10 |
Wydajność (szt/h): | 4000 | 4000 |
Zasilanie (V) | 380 | 380 |
Moc silnika (kW): | 1,5 | 1,5 |
Długość (mm): | 650 | 700 |
Szerokość (mm): | 500 | 600 |
Wysokość (mm): | 1350 | 1400 |
Ciężar (kg): | 250 | 280 |
Umieszczone informacje mają charakter informacyjny.
Instrukcja obsługi
- Podłącz maszynę do sieci i włącz przełącznik główny w pozycję 1.
- Połóż odważony i wstępnie uformowany kęs ciasta
- Połóż tacę z kęsem ciasta na płycie obtaczającej
- Opuszczaj dźwignię głowicy prasującej do momentu kiedy ciasto zostanie sprasowane.
- Po sprasowaniu ciasta unieś nieznacznie dźwignię głowicy prasującej do góry aby swobodnie przesunąć w prawo kolejną dźwignię zwalniającą noże tnące, które równomiernie podzielą ciasto na 30 porcji
- Po podzieleniu ciasta na porcje unieś kolejną dźwignię zwalniającą noże tnące, które równomiernie podzielą ciasto na 30 porcji
- Naciskając nogą na pedadł włącz mechanizm zaokrąglający
- Po zaookrągleniu (cykl trwa 8-10sekud) zwonilj pedał popuszczając dźwignię - wraca ona przy pomocy sprężyn i przeciwwagi do pozycji początkowej
- Wyjmij tacę z zaokrąglonymi porcjami
- Włóż kolejną tacę z ciastem i powtarzaj kolejne czynności